Midtjyder vinder sjællands klassisker

Afsluttende pressemeddelelse (14. maj 2023) fra Dansk Rally Club Oresund Rally med start og mål i Roskilde og pause i Sorø. Fotobeskrivelse: Konkurrenterne så mest støvet fra Leif og Kent Poulsens Porsche 911 Carrera under Oresund Rally.

Leif og Kent Poulsen tager sejren i Oresund Rally

Landets store rally for klassiske biler, Oresund Rally, fik lørdag en meget overraskende udgang.

Porsche-kørerne, far og søn-mandskabet Leif Poulsen fra Fårvang og Kent Poulsen fra Silkeborg, vandt uventet og for første gang nogensinde et løb i SONAX DASU Classic-mesterskabet, og samtidig var det første gang, at en Porsche vandt Oresund Rally.

I 1980 var Leif Poulsen danmarksmester i hastighedsrally, nu deltager han med sin søn Kent og deres Porsche 911 Carrera fra 1976 i pålidelighedsrally i mesterskabets næstbedste division, alligevel slog de holdene i Expert-klassen.

”Da vi hørte, at løbsledelsen havde skruet op for sværhedsgraden, måtte vi ud at øve på de små veje nogle dage før løbet,” smilede Leif Poulsen ved mål i Roskilde.

Løbets samlede andenplads gik til Niels Erik Jørgensen fra Assens og Arne Pagh fra Middelfart i Honda CRX fra 1986, og på tredjepladsen kom far og datter Torben Weber Andersen fra Vedbæk og Emilie Weber Wellendorf fra Frederiksberg i Volkswagen Scirocco GTL fra 1985.

To elbiler havde fundet vej til det klassiske løb. Efter en meget tæt kamp løbet igennem vandt far og søn Jens Gandrup fra Odense og Kristian Flensbak fra Aarhus i en CUPRA Born elbil en kneben sejr foran dansk-svenskerne Karsten M. Svensson fra Ringsted og Hans Sylvan fra Stockholm i en Aiways U5 elbil. Det var andet år i træk, at Flensbak sad med i bedste elbil.

”Vi har elbilerne med i Oresund Rally for bevise, at elbiler kan dyste i motorsport på lige fod med almindelige biler,” siger løbets PR-chef Michael Eisenberg.

Oresund Rally har også en turistklasse, hvor mennesker, der har drømt at køre rally, men aldrig prøvet det, kan få deres ilddåb under sikre, trygge forhold. Klassen blev vundet af Lars Anker Jørgensen fra København V og Henning Rosenwanger fra Ølsted i en Morris Mascot fra 1978.

Oresund Rally blev afviklet for 12. gang siden 2011 og er et af landets førende pålidelighedsløb for klassiske biler fra før 1991.


En nyindstiftet vandrepokal til totalvinderne af Oresund Rally gik til far og søn, Leif Poulsen og Kent Poulsen.

Oresund Rally, generalklassement:
  1. Leif Poulsen, Fårvang, og Kent Poulsen, Silkeborg, Porsche 911 Carrera, 1976, 17,90 strafpoint.
  2. Niels Erik Jørgensen, Assens, Arne Pagh, Middelfart, Honda CRX, 1986, 24,50 strafpoint.
  3. Torben Weber Andersen, Vedbæk, Emilie Weber Wellendorf, Frederiksberg, Volkswagen Scirocco GTL, 1985, 26.30 strafpoint.
Resultater i øvrigt:

Se alle resultater i Oresund Rally her:

 


De toperfarne rallyeksperter Niels Erik Jørgensen og Arne Pagh fik en andenplads med hjem fra Oresund Rally i deres Honda CRX fra 1986.


I dag blandt landets bedste, selv om de kun kører i næstbedste division: Far og datter, Torben Weber Andersen og Emilie Weber Wellendorf, fik en tredjeplads i Oresund Rally med deres Volkswagen Scirocco GTL fra 1985.


Bedste elbil i Oresund Rally blev denne CUPRA Born kørt af far og søn, Jens Gandrup og Kristian Flensbak.


Tæt på sejren, men ikke tæt nok: Karsten M. Svensson og Hans Sylvan blev næstbedste elbil i Oresund Rally med denne Aiways U5.


Turistklassen i Oresund Rally for de helt nye i sporten blev vundet af Lars Anker Jørgensen og Henning Rosenwanger i en Morris Mascot fra 1978.


”Motorsporten byder elbilerne velkommen, derfor har vi dem med i Oresund Rally,” siger løbets PR-chef Michael Eisenberg.

Løbets hjemmeside med alle informationer:

www.oresundrally.org.

På den kan du bl.a. se seneste nyheder, komplet resultatliste, galleri med fotos fra løbet 2011-2022 (2023 kommer snart), løbets pressemeddelelser, etc.

Kontakt:
Michael Eisenberg, 22 21 43 17, michael@intercom.nu,

Noter:

Hvorfor hedder det Oresund Rally?

Fordi løbet somme tider går rundt om Øresund, og derfor skriver vi hverken navnet med svensk “Ö” eller dansk “Ø”, men med det neutrale “O”. Man er dog velkommen til at udtale det Øresund Rally.

Lille ordbog:

Pålidelighedsrally kaldes Regularity rally på engelsk.

Oresund Rally er organiseret af Dansk Rally Club, som er medlemsklub under Dansk Automobil Sports Union, DASU, der igen er medlemsorganisation under Danmarks Idrætsforbund, DIF, samt tilknyttet FIA (Federation Internationale de l’Automobile), som også styrer verdensmesterskaberne i rally og Formel 1. SONAX DASU Classic er det officielle danmarksmesterskab i pålidelighedsrally med klassiske biler fra før 1991. Nogle af deltagerne har tidligere været fartkonger i hastighedsrally for 30-50 år siden. Andre er klassiske bilentusiaster, hvor ægtepar og deres børn hygger sig med at køre ad rette veje og med rette gennemsnitshastigheder i deres klassiske biler. Sponsor for mesterskabet er SONAX.

Hvad er Historisk pålidelighedsrally?

Historisk pålidelighedsrally for klassiske biler er en form for slow-rally, hvor deltagerne mest præcist skal overholde en gennemsnitshastighed, der ikke må overstige 50 km/t. Passerer man en hemmelig tidskontrol for tidligt eller for sent, får man tildelt strafpoint. Der køres efter almindelige vejkort. Løbet foregår på offentlig vej, hvor alle færdselsregler skal overholdes, og hvor almindelig trafik også kører (hastighedsrally køres for fuld fart på afspærrede veje).

Tidligere vindere af Oresund Rally:

2011: Henning Jørstad og Tine Hallre, Norge, Alpine Renault A110 fra 1977.
2012: Terje Nilssen og Tore Fredriksen, Norge, Volvo 121 Amazon fra 1968.
2013: Lars og Simon Hjorth, Danmark, Triumph TR4A fra 1966.
2014: Lars og Simon Hjorth, Danmark, Triumph TR4A fra 1966.
2015: Erik og Kim Bach Sørensen, Danmark, VW Scirocco GTI fra 1977.
2016: Lars og Simon Hjorth, Danmark, Triumph TR4A fra 1966.
2017: Poul og Egon Brøndum, Danmark, Toyota Starlet fra 1982.
2018: René og Jørgen Skjøt, Danmark, Honda CRX fra 1986.
2020: Torben Weber Andersen og Emilie Weber Wellendorf, Danmark, VW Scirocco GTI fra 1985.

Sponsorer:

Aiways Distribution Danmark A/S
CUPRA Amager
Herfølge Kleinsmedie
Svanholt Biler
Pattegris.dk